9 Ağustos 2012 Perşembe

Biz Kimiz? Derdimiz Nedir?



   
 Bizler Toplum Gönüllüsü genç kadınlarız. Derdimiz çok. Hangi birini anlatalım dedik, durduk, düşündük. Bir yerden başlamalı, peki ama nereden? Uzaktan değil aslında, oradan değil, bizden olsun istedik. Hikayelerimizi, kadınlık deneyimlerimizi, toplumsal rollerimizi toplumsal cinsiyet teması üzerinden yazalım ve birbirimizle paylaşalım istedik. Çünkü biliyoruz ki, yalnız değiliz. Anlattıkça, anlaşıldıkça, omuz omuza dayanıştıkça daha da güçleneceğiz. Kim bilir, belki paylaştıkça, o güne dek yalnızlaşmamıza sebep olan her bir şey daha çok bağlayacak bizi birbirimize. Hikayelerimiz birbirimize sunduğumuz en güzel hediyeler esasında. Siz de hikayenizi bizimle paylaşın, deneyimlerimizle çoğalalım. Umudumuz, farklı etkinliklerle kadınlarla bir araya gelerek kadın iletişimini ve dayanışmasını güçlendirmek, farklı kadın gruplarıyla bilinçlendirme toplantıları yapmak, toplumsal cinsiyet olgusunun kadına dayattığı rollere ve bu mağduriyete tepkiyi ortaya koymak.

    Neden "Şerbetleniyoruz"? Bu kelime ilk defa Beyhan Demir ile yaptığımız röportajda ortaya çıktı. Araştırdığımızda öğrendik ki başka başka anlamaları da varmış. TDK'ya göre şerbetlenmek  1. Yılan vb. hayvanların sokmaması veya soktuğunda zehrinin etkisiz olması için efsunlanmak. 2. Tarımda toprağın verimini artırmak için bitkiye gübre suyu verilmek anlamlarına geliyor. Biz kadınlık hallerimizi sizinle paylaşırken bu kelimeden keyif aldık, umarız siz de kendi hallerinizi bize anlatırken benzer bir his yaşarsınız.


Hikayelerinizi bizimle paylaşmak, kadınlarla dayanışmak, toplumsal mücadelemize destek vermek  için sen de yaz! İster gönüllü muhabir ol, ister öykünü anlat kendinden yola çıkarak, ister kültür- sanat’a yaz, ister feminist kütüphaneye! İletişim için: toplumsalcinsiyetblog@gmail.com

‘Şerbetleniyoruz’ ekibi
// Okumayı Sürdürün